volvik logo web v

 

 

Volvik golfballen 1Solid Inner Core, Soft Outer Layer

De dubbele kern optimaliseert de afstand door het vermogen over te brengen van de meer solide binnenkern naar de zachtere buitenlaag in plaats van de traagheid over te dragen van een zachte binnenkern naar een massieve buitenlaag zoals de concurrentie. De buitenste laag vermindert ook de overmatige rotatie van de bestuurder, waardoor het * traagheidsmoment en de middelpuntvliedende kracht toenemen, wat leidt tot meer afstand en meer rol.

  

Volvik golfballen 2Lager gewicht op de binnenkern, hoger gewicht op de buitenste laag

Het is een gepatenteerde technologie die het traagheidsmoment vergroot door het soortelijk gewicht van de kern naar buiten te verplaatsen. Hoog traagheidsmoment handhaaft de spin gedurende langere tijd tijdens de balvlucht, wat zorgt voor een liftgeneratie om de afstand te verbeteren en ook voor nauwkeurige regelprestaties.

  

Volvik golfballen 3Wat is het moment van traagheid?

Traagheidsmoment is de massa-eigenschap van een star lichaam dat het koppel bepaalt dat nodig is voor een gewenste hoekversnelling rond een rotatieas. Het traagheidsmoment is afhankelijk van de vorm van het lichaam en kan verschillend zijn om verschillende rotatieassen. Het toont de omvang van de eigenschap van een roterend object dat rond het midden van de as roteert. Aangezien er geen externe kracht wordt uitgeoefend, wordt de hoeksnelheid kleiner naarmate het traagheidsmoment groter wordt.