two thumb logo

 

 

Two Thumb Grip is een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en produceren van een uniek en innovatief assortiment puttergrepen. Ze zijn gevestigd in de buurt van Londen in Engeland en hun grips zijn al meer dan 10 jaar over de hele wereld verkocht.

Putting is de allerbelangrijkste vaardigheid in golf en het is onze passie. Het verbindingspunt of contactgebied tussen de speler en de putter (de grip) is van cruciaal belang en dit is waar de innovatieve en gepatenteerde ontwerpen een echt verschil maken voor spelers van alle niveaus. Van de originele TwoThumb-grepen en het systeem tot de 'Snug'-technologie - leidende ontwerpers bij het creëren van grip-innovatie.

GESCHIEDENIS

De oprichter van TwoThumb; lanceerde onze allereerste grip in 2005. Met een gewicht van 180 gram werd het 'origineel' ontworpen om de balans tussen de putter te verbeteren door het gewicht gelijkmatiger over de lengte te verdelen, terwijl de maximale grootte grip zou combineren om de yips en polsonderbreking te overwinnen, waardoor gemist werd voorkomen putts.

Sindsdien is het TwoThumb-assortiment enorm uitgebreid met lichtere grepen (licht op 150 gram en Pro-Light 68 gram) voor golfers die meer 'gevoel' en 'controle' over de putter hebben, terwijl de 'Shorty' werd geïntroduceerd voor golfers met kortere putters en voor spelers met een pure slingerbeweging.

Alle grips met maximale grootte bevorderden actief de TwoThumb-puttingtechniek en hielpen golfers over de hele wereld om de balans en nauwkeurigheid van hun putting te verbeteren.

FILOSOFIE

Sinds 2005 zijn Two Thumb Grips door enkele van de allerbeste spelers ter wereld gebruikt om hen te helpen met hun putting. De aanwezigheid van de Two Thumb Grip bij Tourevenementen over de hele wereld is een bewijs van het echte verschil dat ze kunnen maken. De grips zijn gebruikt in de Men's Tour door Colin Montgomerie, Miguel Angel Jimenez, Stephen Gallacher, Mark Foster en Marcel Siem.

Tijdens de Ladies Tour zijn de grips bevoordeeld door de Britse spelers zoals Becca Hudson, Rebecca Brewerton en Trish Johnson, om nog maar te zwijgen over Holly Aitchison die 8e eindigde in de Ladies Indian Open in december 2014.

De nieuwe stijl Snug Daddy 30 grip hielp O Sataya wint meer dan 50.000.000 Yen tijdens de Aziatische tournee in 2014.

Pas op voor Two Thumb wanneer je de European Tour van dit jaar bekijkt, hetzij op televisie of als je het geluk hebt om daar persoonlijk aanwezig te zijn.