stability

Beperking van ongewenste flex en twist

Waarom zou een golfer hun putter op een goedkope stalen shaft vertrouwen?
Het ontwerp van de stabiliteit was buitengewoon uitdagend; een shaft uitvinden die hetzelfde gewicht had als een traditionele stalen puttershaft, maar zonder te stijf, zwaar of met een vervuild gevoel te zijn. Het moest ook ongewenste flex en wendingen verzachten.

Stabiliteitshaft Technologie & Uitrusting

Ontworpen om putter-specifieke beweging en prestaties te verbeteren.
Stability werd ontworpen om putter-specifieke beweging en prestaties te verbeteren. Het verhoogt de buigstijfheid en vermindert drastisch draaien aanzienlijk door het gepatenteerde ontwerp van BGT. Het beperkt ongewenste bewegingen door de shaft met 25% te verstevigen zonder het gevoel en het koppel met bijna 50% te verminderen, om de club-face-squarer bij impact te leveren.

De prestaties van de shaft werden uitgebreid getest met honderden putters met behulp van geavanceerde high-speed camera's, robots, SAM Putt Lab, Quintic Ball Roll-software en Trackman4. Het doel was om relatief kleine gezichtsbewegingen die van invloed zijn op balrol te isoleren.

Ongeacht hoe goed golfers putten, is er de menselijke foutfactor die de resultaten scheef trekt. De focus lag op het slagvlak bij impact en details ball roll tot slot; we raken duizenden putts met verschillende hoofdontwerpen en gewichten om precieze conclusies te trekken. Het resultaat was een heruitvinding van de puttershaft vanaf de grond af.