Hulp nodig?

Vragen over golf fitting

Ben ik goed genoeg om ge-fit te worden?

Een van de grootste misverstanden is dat hoge handicappers of beginnende speler nog niet goed genoeg is om te fitten. Juist bij deze spelers is het belangrijk dat het materiaal beter bij de swing cq speler past dan bij een lagere handicapper die zich wat makkelijker kan aanpassen.

Juist de hogere handicapper zal snel verbetering kunnen zien met goed ge-fitte clubs ten opzichte van zijn bestaand materiaal


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 3 / 0

Waarom custom fitting?

We zijn allemaal uniek en vinden het bij vele dingen rondom ons heen het heel normaal dat deze passen, zoals bv schoenen. Bij golfclubs bemerken we dat men al snel denkt: ‘ik moet me maar aanpassen aan de clubs’ of ‘dit is een goed of duur merk, dat zal wel goed zijn’. Veronderstelling dat de flex van de shaft altijd is wat er op staat gaat helaas niet op. Hier ondervinden we hele grote verschillen die bijv. ook vergelijkbaar zijn met kleding. Een maat M in de US zal zeker anders uitvallen dan eenzelfde maat uit Italië. Zeker daar we te maken hebben met 14 clubs in de golftas is het belangrijk om de juiste flex weten en af te stemmen op elkaar voor een homogeen gevoel.

De verkeerde clubs, shafts en simpele dingen als de grips en bijv. de balans van de golfclub kan er voor zorgen dat deze mooie sport er niet makkelijker of constanter op gaat worden.

Door een juiste fitting op de individuele swing afgestemd en zo de clubs vervolgens gebouwd in de tas te krijgen, krijg je gegarandeerd meer plezier in je spel.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 2 / 0

Leveren jullie alleen maatwerk of ook standaard stock clubs?

We kunnen beide leveren. Indien men er voor wil kiezen om kant en klare stock mee te nemen is dat uiteraard mogelijk en zullen we daar bij adviseren.

Uiteraard is onze grote meerwaarde om juist de belangen van maatwerk aan te geven en vervolgens ook zo te leveren. Door middel van een advies / gesprek komt u tot misschien hele logische verklaringen waarom bepaalde dingen nodig zijn om daar rekening met te houden, maar iemand moet het u wel vertellen.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat onderscheid jullie ten opzichte van ander fitters?

Elke winkel en Pro’s ‘fit’ op zijn of haar manier maar vrijwel altijd zal de uitkomst resulteren in een bestelling van de fabriek waarbij je dus standaard clubs krijgt die mogelijk iets langer/korter en eventueel upright of flat gebogen is.

Hier bij Golf Etc. worden/kunnen alle clubs met de grootste zorg custom build geassembleerd naar de nodige specificaties.

Wij zijn dan ook blij met de exclusieve samenwerking van een aantal grote bekende merken waarbij we losse componentendealer zijn zoals o.a. Callaway, Srixon, Cleveland, Cobra TaylorMade en Mizuno.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Mijn swing is niet steeds hetzelfde. Heeft dit invloed op de fitting?

Door middel van juiste clubfitting kunnen we juist helpen om clubs te vinden die zo constant mogelijk voor de speler passen en ook op elkaar afgestemd zijn om als set een eenheid te zijn. We hebben allemaal onze goede en helaas ook minder goede dagen maar onze swing karakteristieken veranderen dan niet zo dramatisch in het algemeen.

Het is een zoektocht om voor de speler de juiste combinatie te vinden van de nodige dosis vergevingsgezindheid van clubhoofd, bijbehorende loft en lie en de juiste shaft. Golf is namelijk heel makkelijk samen te vatten: hoe goed zijn je slechte schoten?


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Hoe lang duurt een fitting en wat gebeurt er in die tijd?

Voor een volledige fitting zijn we ongeveer 3 uur met elkaar bezig. Na het doormeten van het huidig materiaal gaan we na een intake gesprek met de driver en de ijzeren 6 gegevens verzamelen met de Trackman die we vervolgens in ons uniek fitting systeem gaan verwerken. Van daaruit gaan we kijken in hoeverre het bestaand materiaal nog past en aan te passen valt of gaan we op zoek naar beter presterend nieuw materiaal.

We hebben vele merken en opties om te testen, van de bekende merken tot misschien wat minder bekende verborgen juweeltjes.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat neem ik mee voor een fitting?

Voor een volledige fitting graag de gehele set clubs meenemen waar men nu mee speelt -ook clubs die u misschien er uit hebt gehaald omdat ze niet bevallen-. Daarnaast de golfschoenen, handschoen en is het praktisch om makkelijk zittende kleding aan te doen. Vergeet ook niet de bal die u altijd speelt want ook hier kunnen we de nodige adviezen in geven.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat gebeurt er na de fitting?

Na een fittingsessie zijn we tot een conclusie gekomen welke keuze van materiaal het beste gaat werken. We zullen dan een passende offerte maken en toesturen per mail. Na de gemaakte keuze gaan we de gewenste clubs hier in eigen werkplaats assembleren en zullen wanneer deze klaar staan direct contact opnemen.

Afhankelijk van de bestelling –iets wat we in de offerte ook zullen aangeven- zal dit doorgaans rondom een tweetal weken zijn.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Hebben jullie diverse merken clubs, shaft en verschillende flex-en?

We hebben een heel groot assortiment van clubs , shafts, en grips welke grotendeels terug te vinden zijn op de website onder de rubriek: GOLFSHOP. Ook in de shafts hebben we een heel groot aanbod in diverse flexen van Ladies tot X Stiff, maar is er een bepaalde vraag of keuze van club en/of shaft en deze staat niet vermeld op de site, geef ons even een belletje en we kunnen antwoord geven om mogelijk te zorgen dat deze hier te testen valt.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Kan ik zomaar binnen lopen om clubs te komen testen?

U bent altijd welkom in onze winkel en om putters te testen is doorgaans geen afspraak nodig om te maken. Voor het testen van clubs in onze slagruimte of voor een fitting is het noodzakelijk om een afspraak (+31 (0)40 20 30 489) te maken zodat we alle tijd kunnen geven aan de juiste adviezen.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Ik heb bestaande clubs of clubs elders aangekocht. Kunnen jullie die ook nog fitten?

Dat ligt een beetje aan wat we nog kunnen aanpassen. Bijv. een plaatsing van de shaft, swingweight (balansfactor) van de club juiste loft en lie en grip(dikte) zijn mogelijkheden die we doorgaans kunnen aanpassen. Het is daarom ook beter om goed te laten fitten voordat de aankoop van clubs plaats gaat vinden zodat het giswerk of het zo maar aannemen dat wat het op het labeltje pretendeert te zijn staat correct is. We kunnen natuurlijk bestaande clubs geheel voorzien van nieuwe shafts naar optimalere of de nodige specificaties, maar ooit kan het advies zijn om misschien afscheid te nemen van de oude clubs en te gaan voor beter passende nieuwe. We geven u hierbij graag een eerlijk advies.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 1 / 0

De fitting vind binnen plaats. Waarom?

Voor een groot aantal golfers zal een fitting binnen best even wennen zijn, maar dit heeft een aantal voordelen boven buiten op een driving range en het zal mogelijk opvallen dat vrijwel alle goede fitters kiezen voor een indoor range.

Het klopt dat je misschien niet direct de volledige balvlucht zal zien maar een goede fitter zal niet (te)veel met de swing bezig zijn -daar heb je de Pro’s voor- maar juist met het passend maken van materiaal naar de speler.

Als je tijdens een fitting buiten ook je eerste ballen bijv. naar links ziet vertrekken zal je net zoals elke speler je al snel aan gaan passen qua techniek en stel je jezelf in dienst van het materiaal ipv het gewenste andersom en is de spontaniteit van de swing ook snel weg.

Een andere reden is dat we tijdens de fitting de werkelijke bal gaan gebruiken die men tijdens een normale ronde ook zou gebruiken en gaan we niet een doorgaans redelijk versleten driving range of 80% bal gebruiken waar een Trackman of soortgelijke ook maar een berekening op los moet laten.

-Verder zal een binnen fitting altijd op een zelfde temperatuur plaats vinden voor een eerlijk vergelijk of je nu in de zomer of hartje winter komt.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Welke putter past bij mij?

Het vinden van de juiste golf putter is een persoonlijke keuze en hangt af van verschillende factoren, waaronder je speelstijl, voorkeuren en lichaamsbouw. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen van een putter die bij je past:

1. Gewicht: Sommige golfers geven de voorkeur aan een lichtere putter, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zwaardere putter. Het gewicht kan invloed hebben op de swing en het gevoel van de putter, dus probeer verschillende gewichten uit om te zien wat voor jou het beste werkt.

2. Lengte: De lengte van de putter is belangrijk voor je houding en uitlijning tijdens het putten. Een te korte of te lange putter kan leiden tot inconsistentie in je slag. Test verschillende lengtes om te zien welke het beste bij je past.

3. Balans: Putters hebben verschillende balanspunten, namelijk face-balanced, toe-balanced en heel-toe-balanced. Face-balanced putters zijn het meest geschikt voor spelers met een rechte putterbeweging, terwijl toe-balanced putters beter werken voor spelers met een boogvormige beweging. Heel-toe-balanced putters zijn een combinatie van beide.

4. Type grip: De grip van de putter kan ook van invloed zijn op je putts. Er zijn verschillende soorten grips, zoals standaard, oversized, pistol en belly grips. Probeer verschillende gripstijlen om te bepalen welke het meest comfortabel en stabiel aanvoelt.

Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een professionele golfclubfitter of een ervaren golfprofessional. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een putter die het beste bij je past op basis van je speelstijl en behoeften.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0