Hulp nodig?

Welke soorten putters zijn er?


Er zijn verschillende soorten golfputters, waaronder:

1. Blade putters: Deze putters hebben een traditioneel ontwerp met een smalle kop en een platte achterkant. Ze zijn ideaal voor spelers die een strakke en consistente putting-stroke hebben.

2. Mallet putters: Deze putters hebben een grotere kop met een meer vergevingsgezind ontwerp. Ze hebben vaak een uitgebreid uitlijningssysteem om spelers te helpen bij het richten van hun putts.

3. Counterbalanced putters: Deze putters hebben een zwaarder gewicht in de grip, waardoor het zwaartepunt naar boven wordt verplaatst. Dit helpt bij het creëren van stabiliteit en een soepelere putting-stroke.

4. Face-balanced putters: Deze putters hebben een neutrale balans, wat betekent dat de kop van de putter recht omhoog blijft staan wanneer deze wordt gebalanceerd op de vinger. Ze zijn ideaal voor spelers met een rechte puttbeweging.

5. Toe-balanced putters: Deze putters hebben een hielgewicht, wat betekent dat de kop van de putter naar beneden valt wanneer deze wordt gebalanceerd op de vinger. Ze zijn ideaal voor spelers met een boogvormige puttbeweging.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten golfputters die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om verschillende putters uit te proberen en te kijken welke stijl het beste bij jouw putting-stroke en voorkeuren past.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Veelgestelde vragen uit dezelfde categorie

Wat is een Face Balanced putter?

Een Face Balanced putter is een type putter dat een evenwichtige balans heeft, waarbij het gewicht van de putterkop recht boven de shaft is uitgelijnd. Dit zorgt ervoor dat de putterface (het clubblad) tijdens de swing minder zal draaien, waardoor de putter meer stabiel blijft en minder geneigd is om open of dicht te staan bij impact met de bal. Dit kan helpen om een rechte en consistente puttbeweging te bevorderen.

Face Balanced putters worden vaak gebruikt door golfers die een rechte back-and-forth pendulumswing hebben.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is een Toe hang putter?

Een "Toe hang putter" is een type golfputter dat is ontworpen met een hoge mate van "toe hang". Dit betekent dat het clubhoofd van de putter zo is gebalanceerd dat het naar beneden hangt met de teen (toe) van het clubhoofd naar beneden gericht wanneer de putter recht wordt gehouden.

Dit type putter is populair bij golfers die een boogslag maken bij het putten. De toe hang putter helpt bij het behouden van de natuurlijke beweging van de boogslag en kan helpen bij het verbeteren van de consistentie en nauwkeurigheid van de putt.

Toe hang putters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder blade putters en mallet putters. Het is belangrijk om de putter te kiezen die het beste past bij de persoonlijke speelstijl en voorkeuren van een golfer.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is een counter balanced putter?

Een counterbalanced putter is een type golfputter dat is ontworpen met een zwaarder gewicht in de grip of de shaft van de putter. Dit wordt gedaan om het zwaartepunt van de putter dichter bij de handen van de golfer te brengen, waardoor er meer stabiliteit en controle ontstaat tijdens het putten.

Het idee achter een counterbalanced putter is dat het extra gewicht in de grip of de shaft de trillingen en bewegingen van de handen van de golfer tijdens de putbeweging vermindert. Dit kan helpen om een  ??stabielere putbeweging te creëren en het risico op onnauwkeurigheden te verminderen.

Counterbalanced putters kunnen verschillende ontwerpelementen hebben, zoals een verzwaarde grip, een verlengde shaft of een gewichtsverdeling in de kop van de putter. Deze ontwerpelementen kunnen variëren afhankelijk van het merk en model van de putter.

Over het algemeen kan een counterbalanced putter nuttig zijn voor golfers die moeite hebben om een ??stabiele putbeweging te behouden of die op zoek zijn naar extra controle en consistentie tijdens het putten.

Het is echter belangrijk voor golfers om verschillende putters uit te proberen en te experimenteren om te bepalen welk type putter het beste bij hun speelstijl en voorkeuren past.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat voor een soort putter heb ik?

Om te bepalen of je een face balanced of een toe hang putter hebt, zijn er een paar methoden die je kunt proberen:

1. Balanceer de putter op je vinger: Leg de putter op een vinger en laat de kop van de putter op je vinger balanceren. Als de putter recht en parallel aan de grond blijft liggen, dan heb je een face balanced putter. Als de kop van de putter naar de grond wijst, dan heb je een toe hang putter.

2. Kijk naar de lijn van de shaft: Als je van bovenaf naar de putter kijkt, let dan op de lijn van de shaft. Een face balanced putter heeft een rechte lijn die parallel aan de grond loopt. Een toe hang putter heeft een gebogen lijn die naar de grond wijst.

3. Raak de putterkop aan: Houd de putter vast bij het einde van de grip en raak de kop van de putter aan met je andere hand. Als de kop van de putter naar de hemel wijst, dan heb je een face balanced putter. Als de kop van de putter naar de grond wijst, dan heb je een toe hang putter.

Houd er rekening mee dat deze methoden enige subjectiviteit kunnen bevatten, dus het kan nuttig zijn om een professional te raadplegen, zoals een clubfitter, om de exacte balans van je putter te bepalen.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0