Uitgelichte vragen

Ben ik goed genoeg om ge-fit te worden?

Een van de grootste misverstanden is dat hoge handicappers of beginnende speler nog niet goed genoeg is om te fitten. Juist bij deze spelers is het belangrijk dat het materiaal beter bij de swing cq speler past dan bij een lagere handicapper die zich wat makkelijker kan aanpassen.

Juist de hogere handicapper zal snel verbetering kunnen zien met goed ge-fitte clubs ten opzichte van zijn bestaand materiaal


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 3 / 0

Welke soorten golftassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten golftassen, elk met hun eigen kenmerken en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten golftassen:

1. Draagtas: Dit is een lichte en compacte tas die is ontworpen om gedragen te worden tijdens het lopen op de golfbaan. Het heeft meestal een enkele schouderriem en voldoende ruimte voor een paar clubs, golfballen en accessoires.

2. Standbag: Dit is een draagtas met inklapbare poten, waardoor de tas rechtop kan blijven staan ??terwijl je op de golfbaan bent. Het heeft meestal meerdere vakken voor clubs, golfballen, kleding en andere benodigdheden.

3. Cartbag: Een cartbag is ontworpen om op een golftrolley of golfkar te worden geplaatst. Het heeft meestal meer opbergruimte en vakken dan een draagtas of standbag. Het heeft ook een stevige basis om stabiliteit op de trolley te garanderen.

4. Tourbag: Tourbags worden vaak gebruikt door professionele golfers en serieuze amateurs. Deze tassen zijn groot en hebben veel opbergruimte. Ze zijn meestal zwaarder en minder draagbaar dan andere soorten tassen, maar bieden voldoende ruimte voor alle clubs, kleding, accessoires en andere persoonlijke spullen.

5. Sunday bag: Een Sunday bag is een zeer lichte en compacte tas die is ontworpen voor korte rondes golf of oefensessies. Het heeft meestal alleen ruimte voor een paar clubs en is gemakkelijk te dragen.

Het is belangrijk op te merken dat er binnen deze categorieën verschillende merken, modellen en ontwerpen beschikbaar zijn. Het kiezen van de juiste golftas hangt af van persoonlijke voorkeuren, speelstijl en behoeften.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Veelgestelde vragen

Vragen over golf fitting
Ben ik goed genoeg om ge-fit te worden?

Een van de grootste misverstanden is dat hoge handicappers of beginnende speler nog niet goed genoeg is om te fitten. Juist bij deze spelers is het belangrijk dat het materiaal beter bij de swing cq speler past dan bij een lagere handicapper die zich wat makkelijker kan aanpassen.

Juist de hogere handicapper zal snel verbetering kunnen zien met goed ge-fitte clubs ten opzichte van zijn bestaand materiaal


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 3 / 0

Waarom custom fitting?

We zijn allemaal uniek en vinden het bij vele dingen rondom ons heen het heel normaal dat deze passen, zoals bv schoenen. Bij golfclubs bemerken we dat men al snel denkt: ‘ik moet me maar aanpassen aan de clubs’ of ‘dit is een goed of duur merk, dat zal wel goed zijn’. Veronderstelling dat de flex van de shaft altijd is wat er op staat gaat helaas niet op. Hier ondervinden we hele grote verschillen die bijv. ook vergelijkbaar zijn met kleding. Een maat M in de US zal zeker anders uitvallen dan eenzelfde maat uit Italië. Zeker daar we te maken hebben met 14 clubs in de golftas is het belangrijk om de juiste flex weten en af te stemmen op elkaar voor een homogeen gevoel.

De verkeerde clubs, shafts en simpele dingen als de grips en bijv. de balans van de golfclub kan er voor zorgen dat deze mooie sport er niet makkelijker of constanter op gaat worden.

Door een juiste fitting op de individuele swing afgestemd en zo de clubs vervolgens gebouwd in de tas te krijgen, krijg je gegarandeerd meer plezier in je spel.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 2 / 0

Leveren jullie alleen maatwerk of ook standaard stock clubs?

We kunnen beide leveren. Indien men er voor wil kiezen om kant en klare stock mee te nemen is dat uiteraard mogelijk en zullen we daar bij adviseren.

Uiteraard is onze grote meerwaarde om juist de belangen van maatwerk aan te geven en vervolgens ook zo te leveren. Door middel van een advies / gesprek komt u tot misschien hele logische verklaringen waarom bepaalde dingen nodig zijn om daar rekening met te houden, maar iemand moet het u wel vertellen.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Toon meer >>
Over golfclubs
Welke soorten golfclubs zijn er?

Er zijn verschillende soorten golfclubs, die elk zijn ontworpen voor specifieke situaties op de golfbaan. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten golfclubs:

  • Driver: Ook wel bekend als de 1-wood, wordt de driver gebruikt voor lange afstanden vanaf de afslagplaats. Het heeft een grote kop en een lange schacht om de bal ver te slaan.
  • Fairway wood: Deze clubs hebben een iets grotere kop dan de driver en worden gebruikt voor lange slagen vanaf het fairway. Ze zijn ook nuttig bij het overbruggen van lange afstanden op de golfbaan.
  • Hybride: Een hybride club combineert de eigenschappen van een fairway wood en een lange ijzer. Het wordt vaak gebruikt voor lange slagen vanuit moeilijke liggingen, zoals het rough.
  • IJzers: IJzers zijn ontworpen voor slagen op kortere afstanden en bieden meer nauwkeurigheid en controle. Ze zijn genummerd van 1 tot 9 (1 is het verste slaan) en worden vaak gebruikt voor slagen vanuit de fairway of het rough.
  • Wedges: Wedges hebben een hoge loft en worden gebruikt voor korte slagen rond de green. Ze helpen bij het maken van hoge, nauwkeurige slagen en het stoppen van de bal op de green. Er zijn verschillende soorten wedges, zoals pitching wedge, sand wedge en lob wedge.
  • Putter: De putter wordt gebruikt op de green om de bal in de hole te krijgen. Het heeft een platte kop en wordt gebruikt voor korte, rollende slagen.

Dit is geen uitputtende lijst, aangezien er ook speciale clubs zijn, zoals chipper, long iron, enzovoort. De keuze van golfclubs hangt af van de individuele speelstijl, vaardigheid en de situatie op de golfbaan.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Hoeveel golfclubs mag ik in mijn tas hebben tijdens een wedstrijd?

Het aantal golfclubs dat je in je tas mag hebben tijdens een wedstrijd kan variëren, afhankelijk van de regels van de specifieke wedstrijd.

Over het algemeen staat de USGA (United States Golf Association) maximaal 14 clubs per speler toe tijdens een ronde golf. Hetzelfde geldt voor de R&A (Royal and Ancient Golf Club of St Andrews), die de regels voor golf buiten de Verenigde Staten en Mexico bepaalt.

Het is echter altijd raadzaam om de specifieke regels van de wedstrijd waar je aan deelneemt te controleren, aangezien sommige wedstrijden mogelijk afwijkende regels hebben. Denk bijvoorbeeld aan een "vier stokken wedstrijd".


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is het verschil tussen een driver en een ijzer?

Een driver en een ijzer zijn beide golfclubs, maar ze verschillen in de manier waarop ze worden gebruikt en ontworpen zijn.

Een driver, ook wel bekend als een 1-wood, is ontworpen om de bal zo ver mogelijk te slaan bij de afslag op de teebox. Het heeft een groter clubhoofd, meestal met een lage loft (tussen 8 en 12 graden), en een langere schacht. Dit zorgt voor meer snelheid en afstand bij het slaan van de bal. Door de lage loft is de balvlucht meestal lager en rolt de bal verder op de grond na de landing.

Een ijzer is daarentegen ontworpen voor precisie en controle bij het slaan van de bal. Ijzers hebben kleinere clubhoofden en een hogere loft (tussen 18 en 48 graden, afhankelijk van het nummer van het ijzer). Dit zorgt voor een hogere balvlucht en meer spin, waardoor de bal beter kan stoppen op de green. Ijzers worden meestal gebruikt voor het slaan van de bal vanaf de fairway of de rough, en voor het maken van approach shots naar de green.

Kort samengevat is het verschil tussen een driver en een ijzer dat een driver wordt gebruikt voor maximale afstand bij de afslag, terwijl een ijzer wordt gebruikt voor precisie en controle bij het slaan van de bal.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Toon meer >>
Over putters gesproken
Welke soorten putters zijn er?

Er zijn verschillende soorten golfputters, waaronder:

1. Blade putters: Deze putters hebben een traditioneel ontwerp met een smalle kop en een platte achterkant. Ze zijn ideaal voor spelers die een strakke en consistente putting-stroke hebben.

2. Mallet putters: Deze putters hebben een grotere kop met een meer vergevingsgezind ontwerp. Ze hebben vaak een uitgebreid uitlijningssysteem om spelers te helpen bij het richten van hun putts.

3. Counterbalanced putters: Deze putters hebben een zwaarder gewicht in de grip, waardoor het zwaartepunt naar boven wordt verplaatst. Dit helpt bij het creëren van stabiliteit en een soepelere putting-stroke.

4. Face-balanced putters: Deze putters hebben een neutrale balans, wat betekent dat de kop van de putter recht omhoog blijft staan wanneer deze wordt gebalanceerd op de vinger. Ze zijn ideaal voor spelers met een rechte puttbeweging.

5. Toe-balanced putters: Deze putters hebben een hielgewicht, wat betekent dat de kop van de putter naar beneden valt wanneer deze wordt gebalanceerd op de vinger. Ze zijn ideaal voor spelers met een boogvormige puttbeweging.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele soorten golfputters die beschikbaar zijn. Het is belangrijk om verschillende putters uit te proberen en te kijken welke stijl het beste bij jouw putting-stroke en voorkeuren past.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is een Face Balanced putter?

Een Face Balanced putter is een type putter dat een evenwichtige balans heeft, waarbij het gewicht van de putterkop recht boven de shaft is uitgelijnd. Dit zorgt ervoor dat de putterface (het clubblad) tijdens de swing minder zal draaien, waardoor de putter meer stabiel blijft en minder geneigd is om open of dicht te staan bij impact met de bal. Dit kan helpen om een rechte en consistente puttbeweging te bevorderen.

Face Balanced putters worden vaak gebruikt door golfers die een rechte back-and-forth pendulumswing hebben.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is een Toe hang putter?

Een "Toe hang putter" is een type golfputter dat is ontworpen met een hoge mate van "toe hang". Dit betekent dat het clubhoofd van de putter zo is gebalanceerd dat het naar beneden hangt met de teen (toe) van het clubhoofd naar beneden gericht wanneer de putter recht wordt gehouden.

Dit type putter is populair bij golfers die een boogslag maken bij het putten. De toe hang putter helpt bij het behouden van de natuurlijke beweging van de boogslag en kan helpen bij het verbeteren van de consistentie en nauwkeurigheid van de putt.

Toe hang putters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waaronder blade putters en mallet putters. Het is belangrijk om de putter te kiezen die het beste past bij de persoonlijke speelstijl en voorkeuren van een golfer.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Toon meer >>
Over golftassen
Welke soorten golftassen zijn er?

Er zijn verschillende soorten golftassen, elk met hun eigen kenmerken en functies. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten golftassen:

1. Draagtas: Dit is een lichte en compacte tas die is ontworpen om gedragen te worden tijdens het lopen op de golfbaan. Het heeft meestal een enkele schouderriem en voldoende ruimte voor een paar clubs, golfballen en accessoires.

2. Standbag: Dit is een draagtas met inklapbare poten, waardoor de tas rechtop kan blijven staan ??terwijl je op de golfbaan bent. Het heeft meestal meerdere vakken voor clubs, golfballen, kleding en andere benodigdheden.

3. Cartbag: Een cartbag is ontworpen om op een golftrolley of golfkar te worden geplaatst. Het heeft meestal meer opbergruimte en vakken dan een draagtas of standbag. Het heeft ook een stevige basis om stabiliteit op de trolley te garanderen.

4. Tourbag: Tourbags worden vaak gebruikt door professionele golfers en serieuze amateurs. Deze tassen zijn groot en hebben veel opbergruimte. Ze zijn meestal zwaarder en minder draagbaar dan andere soorten tassen, maar bieden voldoende ruimte voor alle clubs, kleding, accessoires en andere persoonlijke spullen.

5. Sunday bag: Een Sunday bag is een zeer lichte en compacte tas die is ontworpen voor korte rondes golf of oefensessies. Het heeft meestal alleen ruimte voor een paar clubs en is gemakkelijk te dragen.

Het is belangrijk op te merken dat er binnen deze categorieën verschillende merken, modellen en ontwerpen beschikbaar zijn. Het kiezen van de juiste golftas hangt af van persoonlijke voorkeuren, speelstijl en behoeften.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is een waterdichte golftas?

Een waterdichte golftas is een golftas die is ontworpen om uw golfclubs en andere uitrusting droog te houden, zelfs onder natte omstandigheden.

Deze tassen zijn gemaakt van waterdicht materiaal, zoals nylon of polyester met een waterdichte coating of verzegelde naden, om te voorkomen dat water binnendringt. Ze hebben vaak ook waterdichte ritsen en waterdichte vakken om ervoor te zorgen dat al uw spullen beschermd blijven tegen regen of andere vochtige omstandigheden tijdens het golfen.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0

Wat is het verschil tussen een waterdichte golftas en een water afstotende golftas?

Een waterdichte golftas is volledig waterbestendig en biedt maximale bescherming tegen water, waardoor er geen water in de tas kan binnendringen, zelfs niet bij langdurige blootstelling aan regen of onderdompeling in water. Dit wordt meestal bereikt door het gebruik van materialen zoals waterdichte stoffen, waterdichte ritsen en naden en waterdichte coatings.

Aan de andere kant is een waterafstotende golftas gemaakt van materialen die waterbestendig zijn, maar niet volledig waterdicht. Dit betekent dat het enige bescherming biedt tegen lichte regen of spatten, maar niet volledig bestand is tegen langdurige blootstelling aan water of onderdompeling. Waterafstotende golftassen kunnen water buiten houden, maar de bescherming is beperkter in vergelijking met een waterdichte tas.

Het belangrijkste verschil tussen een waterdichte en een waterafstotende golftas is dus de mate van bescherming tegen water. Een waterdichte tas biedt een hoger niveau van waterbestendigheid en kan veilig worden gebruikt in zware regen of zelfs bij het oversteken van waterhindernissen op de golfbaan. Een waterafstotende tas is meer geschikt voor lichte regenbuien of vochtige omstandigheden.


Ben je tevreden over dit artikel? Nut van het artikel: 0 / 0