• Leenderweg 31 | 5554CK Valkenswaard | The Netherlands
  • +31 (0)40 20 30 489

Aanbevolen | Featured

Mizuno JPX919 ijzersDe JPX900 ijzers waren een schot in de roos. Het bewijs was Brooks Koekpa, die de ijzers zonder een contract in zijn tas deed en er drie majors mee won. Mizuno komt nu met de opvolger: JPX919.

Drie modellen

Net als de vorige generatie bestaat de ijzerlijn uit drie verschillende modellen die net even iets anders zijn: Hot Metal, Forged en Tour. De reputatie die Mizuno heeft op het gebied van ijzers is goed, zeer goed zelfs. Onlangs kwam via Twitter (zie onder) naar buiten dat ook Masters kampioen Patrick Reed - die niet onder contract staat bij een equipment fabrikant - voor het 112 jaar oude merk kiest. Ook spelers als Ross Fisher en Paul Casey staan niet onder contract maar spelen wel met Mizuno. #NothingFeelsLikeaMizuno slaat dus goed aan.

Verschillende materialen

Elk model uit de JPX919 lijn is opgebouwd uit verschillende materialen zodat er voor elk type swing een passend model is. Hieronder de drie modellen op een rij: Forged, Hot Metal en Tour.

De Tour versie

Het slankste model in de lijn (en daarmee de favoriet onder tourspelers) is gesmeden uit 1025E Pure Select koolstof staal voor optimaal gevoel. Het meer compacte model van de JPX900 was een groot succes op de tour onder gecontracteerde en niet-gecontracteerde spelers. De topline is vergeleken met de voorganger nog eens 10% dunner. Ondanks het slanke postuur, net als bij de JPX900 weer in een chrome finish, geeft de JPX919 Tour ook aardig wat vergevingsgezindheid bij niet zuiver geraakte ballen (meer dan bijvoorbeeld de pure blade uit de MP18-lijn van Mizuno).

De iets grotere Hot Metal

Is opgebouwd uit Chromoly 4140M voor extra balsnelheid. Net als de Tour en Forged versie heeft het frame een open stuk bij de hiel voor meer stabiliteit. De Hot Metal heeft dezelfde finish als de Tour versie en Sound Ribs om het geluid bij impact te verbeteren.

De JPX 919 Forged

Is verstevigd met het extra sterke Boron staal. Het gefreesde clubhoofd is onder de gesmeden ijzers volgens Mizuno het snelste wat betreft balsnelheid. Het bespaarde gewicht bij aanpassen van het clubblad is gebruikt om het zwaartepunt te verlagen en het makkelijker is om de lange en mid-ijzers te lanceren.

Bron: Golf.nl