Iedere golfer heeft een unieke swing

Of u nu hcp 36 heeft of een single hcp-er bent, u gaat beter spelen met een golfset die exact bij uw unieke swing past.

Club fitting bij golf-etcHeel veel golfclubs uit het rek zijn gemaakt voor de gemiddelde golfer. En een gemiddelde golfer bestaat niet. Swingsnelheden, de attack en launch angle, spin en swingplane kunnen per golfer enorm variëren. Bovendien zijn de shafts van deze clubs zelden gespined (de ruggegraat van de shaft op de juiste plek) en meestal is zelfs de stijfheid van de shafts in 1 set niet constant. Deze factoren kunnen er voor zorgen dat uw golfspel ook niet constant is.

Verder hebben we geconstateerd dat als er stiff of regular op een shaft staat die vaak helemaal niet zo stiff of regular is. Golf is al moeilijk genoeg en helemaal met een onbetrouwbare set die niet bij uw unieke swing past.

U wordt bij Golf Etc. op de zelfde wijze en met dezelfde nauwkeurigheid gefit als de tourspelers gefit worden. Als wij voor u een set maken zal elke club hetzelfde aanvoelen, precies bij uw swing passen en u beter laten spelen. En beter spelen is meer plezier.

Hoe werkt het?

  1. Eerst meten wij samen met u uw huidige set door. Swingweight, spine, stijfheid, lengte, loft en lie worden doorgemeten. Al deze gegevens van de meting van uw eigen golfset worden ingevoerd in het BGF-systeem wat exclusief is voor Golf Etc.en krijgt u een analyse op papier. Hiermee kunnen we snel zien hoe uw huidige set presteert.
  2. Daarna krijgt u een uitgebreid interview over uw golfspel. Wat zijn u sterke punten, wat uw zwakke. Welke afstanden slaat u en waar zitten eventuele gaten. Hoeveel rondjes loopt u en hoe vaak staat u te oefenen.
  3. Dit BGF-systeem (better golf faster) is een computerprogramma en bevat meer dan duizenden verschillende swings en aanbevelingen van top 50 tourspelers.
  4. Al uw gegevens die we uit een interview met u halen en de resultaten die door onze Trackman in de slagkooi worden gemeten, worden in het systeem ingevoerd.
  5. Het systeem matched nu uw gegevens met een van de 12.000 swings en berekent de ideale frequency (shaftstijfheid), kickpoint, etc.
  6. Daaruit volgt een rapport met een advies voor swingweights, shafts en clubheads in diverse prijscategorieën. Dit is heel anders dan de meeste fitters werken. Zij geven vaak een advies uit ervaringen die ze met andere golfers hebben opgedaan, terwijl ons systeem exact weet welke shaft bij u past.

Is uw interesse gewekt?

Uiteraard zijn onze clubbuilders Mitchell gecertificeerd en bouwen met uiterste precisie de voor u ideale golfset.

Het is een lifetime fitting. U betaald 1 x uw fitting en mocht uw swing om welke reden dan ook veranderen, bv door veel trainen, blessure of lessen dan fitten wij u opnieuw. Desnoods uw leven lang.

Is uw interesse gewekt? Bel voor een afspraak of meer info naar +31(0)402030489

Of klik hier voor het maken van een clubfittingafspraak.